ponedjeljak, 13. rujna 2021.

PITA SA KREMOM OD ČOKOLADE I KIKIRIKIJA





Potrebno je za testo:                            Potrebno je za fil:

2 cela jajeta                                            1 puding od kikirikija
100 šećera                                               5 kašika šećera
100 ml ulja                                               pola litra mleka
jedna kesica vanilin šećera                 50 g margarina
kesica praška za pecivo                      100 g čokolade
300 g brašna
korica limuna                                     oko 6 kašika džema po želji
                                                          (ja sam stavila džem od bresaka)

 
Kao prvo skuvajte puding  po uputstvu , dodajte u vruć puding  margarin i čokoladu. Dobro umutite i ostavite da se ohladi.  

 Zamesiti mekano testo. Podeliti u dve lopte jednu veću , za donju koru i drugu manju za gornju koru. Staviti u frižider na pola sata.
Tepsiju podmazati sa margarinom i posuti sa prezlama.
Razviti veći polovinu testa i staviti u tepsiju. Premazati sa džemom i nasuti preko kremu od čokolade i kikirikija.


Razviti drugi deo testa i staviti odozgo. Premotati ivice donjeg testa preko gornjeg.
Posuti prezlama i peći na 180 stepeni dok ne porumeni.

 
                                   

Kad je kolač pečen ostaviti ga da se dobro ohladi, pa onda seći.




BON APPÉTIT !!



Mali savet.
Kad pečete kolače kod koji se mora podmazati kalup i posuti brašnom, probajte da pospete sa prezlama. Mnogo lakše se vadi iz kalupa, a i mnogo je ukusnije.
Vidite  u mojim receptima da ja uvek posipam prezlama. Verujte da je mnogo ukusnije
PROBAJTE  I UVERITE SE SAMI !!



možete nas zapratiti i na instagramu

https://www.instagram.com/kuglofi_i_kolaci/



Nema komentara:

Objavi komentar

BAKIN WOW KUGLOF

 Kuglof koji se ne peče !   Bez brašna . Potrebno je: 300 g čokolade za kuvanje 3 kašike ulja 300 g krem sira 50 g margarina 200 ml slatke p...